Sjukstuga


Efter några dagar, kanske till och med en vecka med friska barn så slog febern till med storm på natten mot tisdag. Hedda hade jätte hög feber men annars ganska pigg, åt bra, drack bra. Onsdag kväll vaknat hon vid halv tio tiden av panik då hon inte kan andas. Astman snurrar i mitt huvud och vi ger henne medicinen för sista gången den dagen. Ringer 1177 och rådfrågar vad vi ska göra och dom tycker att vi ska åka in. Hedda låter som en igentäppt dammsugare och hostar så man hör hur det river i halsen. 
När vi kommer in til akuten tar dom Temp på henne som visar 37,4?!?! 
Hon låter mkt bättre och hostar knappt. Efter en evighets väntan så kommer doktorn in. Hon konstaterat att Hedda hade falsk krupp. 
Då slog det mig! Självklart!!!
När doktorn frågar om hon låter på in eller utandning så kom vi på att det faktiskt inte alls var astman. 
Självklart blev det bättre när hon kom upp från liggande och särskilt när vi satt oss i en kall bil och kört fyra mil... 
När klockan närmade sig ett på natten var vi äntligen hemma igen. Hedda sov dåligt några nätter, men nu visste vi iallafall vad vi skulle göra för att underlätta andningen. 

Feber blev bättre en dag för att sedan komma tillbaka. Efter sex/ sju dagar med hög feber och hon även börjat äta och dricka dåligt så åkte vi in på primärvårdsjouren på söndagen. När vi väntat ca två timmar var det äntligen vår tur! 
Läkaren ställde några frågor, lyssnade på hjärtat och lungorna och tittade i svalget. 
Han skrev ut penicillin och skickade hem oss. Utan några prover, dom kollade inte ens sänkan? 
Lite konstigt känns det ju att ge medicin tre ggr om dagen i sju dagar mot... Ja vad? 
En bakterie... 
Jag hoppas läkaren visste vad han gjorde och inte bara skrev ut nåt för att bli av med oss. 

Just nu är Hedda feberfri. Första gången jag gav penicillinet så var det en kamp, men nu tar hon det självmant utan problem. Kanske för att hon får en liten chokladbit efteråt... 

Idag ska vi gå ut en liten stund så vi får i oss nån friskluft! Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en person med tusen bollar i luften - men sällan får nånting vettigt gjort! Mitt liv snurrar mest runt min familj, som består av mina två barn Junie, Hedda, min kärlek och pappa till barnen Jimmy och vår jaktlabbe Rock. Vi bor i ett gulligt litet hus en mil från stan, sen 2011. Ett renoverings projekt som vi sakta men säkert håller på med när tiden tillåter.

När jag vill koppla av umgås jag med familj och vänner, tar en tur till svampskogen, går på loppisar där jag brukar fynda gamla grejer och sen måla om och göra nytt, eller varför inte åka till mitt andra hem Birsta... Jag tycker om att fota, kameran eller telefonen är oftast smockfull. Här kan ni läsa om mitt liv som tvåbarnsmamma, mina funderingar och allt som hör därtill! ♥