Snart nyår!


Julen är äntligen över. Det har varit en bra Jul, men det är oerhört skönt att det är vardag igen med vanlig mat!
Som vanligt så glömde jag kameran hemma så några julbilder får ni icke. Kanske att sissy lägger ut några bilder, kan inget lova. Visar iallafall lite andra bilder på vad som hänt i december.
Idag har vi varit i Birsta med mamma och pappa. Köpt en present till bubben som fyller år på torsdag. Måste nog fixa en till imorgon från dotra..
Jimmy är nu på jobbet, kommer hem imorgonbitti. Junie sover och jag ska snart hoppa i säng med. Har ångest för all disk, damm och tvätt, men det får jag ta tag i imorgon. Usch...


Junie är med farfar och tittar på den sjungande tomten som kan cykla! Skräckblandad förtjusning.

Farfars låda var väldigt rolig att åka i!

Sover?

Mys med pappa <3

Klättrar i soffan hos mormor och morfar

Livrädd för lära gå vagnen, men det går bra att sitta i...

Myser framför brasan med faster.

(Ursäkta den dåliga kvaliten på bilderna.)

Hohoohooo!




God Jul alla mina kära läsare!

Ännu ett framsteg


Junie har ju börjat dra sig upp på bord, stolar, soffan, ja allt.
Idag satt jag i soffan och filmade henne när hon lekte på golvet och kom till mig och drog sig upp, helt plötsligt så släpper hon taget med ena handen och jag säger:- Akta så du inte ramlar. Så släpper hon taget med andra handen oxå och STÅR KVAR! Jag blir helt paff och säger (nästan skriker) Åååååh va duktig du är! Så klappar hon händerna och tappar balansen. Det varade bara  några sekunder, men det var coolt! Och jag har det på film ^^

Min lilla bebis håller på att bli stor! Om två månader är hon ett år. Fatta, ett år!
<3 <3 <3

Måndag


Vardagen är tillbaka.
Junie sover nu och jag sitter framför tv:n (och datorn) och kollar på Plus, dricker julmust och äter pepparkakor. Det har snöat hela dagen och vi har hållt oss inne och tänker nog fortsätta göra det idag. Det är kallt överallt, ute och inne, fast elementerna står på max så måste jag säga att dom bara känns ljummen...
Jag skulle behöva tvätta, men jag tror faktiskt jag ska vänta med det ett tag till, Jag har ingen större lust att krypa ur filten i onödan just nu.
Jimmy jobbar till ikväll så det blir en mor och dotter kväll ikväll och då ska vi bara mysa och FÖSÖKA få den lilla damen att somna innan 8, good luck..

Framsteg;


Första leendet: Kom vid ca 3 veckor när man charmade henne riktigt mycket.
Lyfter huvudet stadigt: Har jag ingen aning om när hon kunde, har alltid varit så stark i nacken.
Griper efter saker: Runt 2 månader ungefär med lite tålamod.
Vände sig: 4 månader på dagen så kom hon på hur man gjorde. Armen kunde vara iväg ibland...
Satt sig själv: Nästan 9 månader så lärde hon sig sätta sig upp själv. Lärde sig sitta helt utan stöd vid 5,5 månader.
Kryper: Kryper inte, drar sig fram på rumpan med ena benet fram och andra benet bak. "stjärtar sig fram" som jag brukar säga! ^^
Reser sig: Med hjälp vid 9 månader ungefär, reser sig själv nästan 10 månader.
Vinkar: 8,5 månad ungefär så kan hon vinka, nån vecka efter så klappar hon händerna. Nu klappar hon händern varje gång man sjunger. Hon har oxå börjat dansa, sitter och gungar fram och tillbaka så fort hon hör musik! Hon är väldigt musikalisk...
Första tanden:8 månader kom första tanden och andra strax därefter. Inga fler än vad jag hittat iaf.
Första orden: Pappa var egentligen första ordet, men hon visste inte vad det betydde. Nu kan hon säga både mamma och pappa och vet vem av oss som är vad. Hon kan oxå säga "offe"- Vovve (fast säger det även till katter...). "Offa"- Morfar, vet inte om hon fattar att det ÄR morfar eller om hon bara tror att det är ett ord som morfar säger.

Och: Hon blir glad när jag säger: "Ska -Ett namn- komma och hälsa på?" Eller " Vill du bada?"
Kan sätta i nappen själv i sömnen, vilket mamma tycker är TOPPEN för då slipper man kliva upp 24 ggr...
Tycker det är jätte läskigt med den sjungande kudden som hon fick av faster, men lyssnar gärna på den om hon får sitta i nåns knä och dansa. Vet att "Ajja baja" betyder- inte röra.
Tycker att Linus på linjen är läskig. Han låter så konstigt...

Kommer inte på någon mer just nu... Men det är lite av det som hänt iår. Tack vare min familj så har det här året varit det bästa i mitt liv. Hoppas och tror att nästa år kommer att bli lika bra.

mysigt?


Okej, det var inte så mysigt som jag trodde det skulle vara att varra ute med pulkan, till affären vr det roligt sen var det bara jobbigt att få massa snö i ansiktet tyckte Junie...
Skönt var det iallafall att få lite friskluft, men nu stannar vi inne resten av dagen tror jag. Kanske tar vi en tur till Satu och Matilda ikväll, men då tar vi bilen!

snööö


V har funderat och funderat om vi ska gå på öppna dag, men jag tror faktiskt att vi ska stanna hemma. Vi har flugit fram och tllbaka hela helgen så en hemma dag beöhvs, dessutom hr det kommit massor med snö så vi ska inviga Junies nya pulka (som hon egentligen skulle fått i julklapp...).
Fia har varit hit en sväng, konstigt att vi inte har tid att träffas oftare fast vi bor högst en kilometer från varandra. :)
Nu ska vi byt en illaluktande blöja, sen klä på oss massvis med kläder!



fredag


Igår tillbringade jag och Junie vår eftermiddag och kväll hos systeryster/ moster.
Myste och åt gott!
Sissy lyckades få Junie att somna med nån slags visknings hypnos. Funkade riktigt bra, det ända man ska tänka på är att barnet måste vara enormt trött. Hehe
Åter till allvaret så hade Junie varit i full fart hela kvällen och när hon väl lugnade ner sig i soffan så satt hon och myste med moster som viskade i hennes öra, det var väldigt sövande så tillslut så somnade hon i sittande ställning. Gullpruppa! <3

Idag är jag och Junie i Viksjö hos mormor/ mamma. Vi har grattat gammelmorfar på 86 års dagen. Junie var jätte trött så hon somnade innan vi hann lämna gården.
Jag och mamma ska baka julgodis och pepparkakor, sen ska vi nog till stora storasyster och snusa på lillbebisen!

Slisk och slask


Det har blivit mycket svårare att få Junie att somna. Det som är bra är att vi inte behöver vara där tills hon somnar, men då har hon stället börjat med att sätta sig upp. Så några nätter i rad nu så har hon somnat sittandes. Det spelar ingen roll hur många gånger jag lägger henne så vaknar hon och sätter sig upp. När hon väl somnat så kan jag lägga henne ner och hon LIGGER kvar.
Igår kväll när jag och Jimmy skulle gå och lägga sig så låg Junie upp och ner i sängen, förmodligen så hade hon satt sig upp och sedan ramlat omkull när hon somnade. Sötonge! <3
Att få henne att somna på dagarna är oxå mycket svårare. Eftersom hon nte är lika trött som på kvällarna så somnar hon inte sittandes. Det lättaste sättet är att ligga i våran säng med henne tills hon somnat, men sen vågar jag inte lämna henne där om hon vaknar och sätter sig eller att jag oxå ska somna och inte märker om hon håller på att klättra från sängen.
Detta är ett världsproblem.

Idag ska Jimmy på firmafest och jag och Junie ska åka til farmor och farfar och hälsa på.
Det var så längesen dom träffade lilltrollet nu.
Roligare än så här blr det inte. Har inte lagt in några nya bilder än så ni får vänta tills imorgon, eller nåt...

Jag vann...


Efter en och en halv timmes grin och skrik så lyckades jag!
Jag är stolt över att jag tog upp henne endast EN gång, istället för 20.
Tillslut blev jag så less så jag bara gick därifrån istället för att stå där och bli arg, en kvart senare så somnade hon. Alldeles själv, och det är inte vanligt!

Nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig, är trött, huvudet dunkar och ögonen svider.
Imorgon kommer mamma. <3
Godnatt!

Svar till- Antar att det är Fia: Skulle vara hur mysigt som helst! Hör av dig nån dag då du är ledig! :) Miss you

Grina Grina


Junie är på fruktansvärt dåligt humör idag.
Vet inte alls vad det är med henne, men hon har fått för sig att hon ska grina och skrika HÖGT. Hon var på bra humör imorse nä vi klev upp, men det höll nte i sig särskilt länge...
Igår var vi iallafall i Viksjö. Hälsade på Kristin, Magnus och familjens nyaste. <3
Underbart söt och så liten!

Junie va väl inte så jätte intresserad av bebisen, hon sov ju bara hela tiden, det var roligare att kolla vad Magnus hade för filmer att riva ut.
Jag försökte andas in bebislukt så mycket att jag tror nästan jag blev hög! Dom luktar så underbart gott!
Vi var kvar i Viksjö till gubben slutade, v blev bjuden på middag och jag passade som vanligt på att ta mig ett avkopplande bad.
Väl hemma igen så var det bara att flytta över Junie till hennes säng och hon sov till halv 10 imorse. (!!!)

Nu ska jag försöka få henne att sova en stund till, sen ska jag höra med Satu och Emeli om vi ska ta och fara till Dollar i Kramfors.
Resten av denna dag tänker jag tillbringa hemma med gubben, bjuda på god mat och sen ska vi i säng tidigt. Det behöver jag.

Bebis!




Nu har Junie fått en liten kusin, Karin Lovisa ska hon heta.

Och jag är inte bara mamma, jag är en mycket stolt MOSTER nu!

Den eviga väntan...


Nu vet jag hur alla andra kände när man bara kan gå och vänta...
Förhoppningsvis så får Junie en kusin och jag blir moster idag. Igår ringde Kristin och sa att vattnet hade gått. Jag hoppas verkligen att det går bra!

Idag blir det inget Malin besök.
Det hade varit en perfekt dag för öppna förskolan idag, men självklart är  det inte öppet på torsdagar. Isället ska vi vara med Satu och Matilda, har inte träffat dom sen i lördags och då fick man inte rå om lillpyret nånting! Så idag är hon min, MIN! hehehe
Vi måste bestämma nån dag då vi ska till badhuset med barnen. Har fortfarande inte blivit av...

Nu ska jag passa på att städa undan här medan Junie sover.

Så här såg Junie ut på dopet. Hårbandet skippade vi, det åkte bara av iallafall...
Men hon va söt! <3

Pappa och dotter snack...

Jul dekoration. Hemma gjord julstake fast ljusen fattas...

Sist och minst Junie som fick sg ett bad igår med SKUM. Det var jätte intressant och gott tydligen, tur att barntvål inte är giftigt... Emelis hund Jäger satt bredvid och höll koll på henne. :)

21 eller 81?


Jag fck sovmorgon idag. Junie roade sig själv med att surra, sjunga HÖGT i sängen till halv 9 imorse.
Jag hämtade mamma 11 då bussen kom och hon stannade här till halv tre. Junie blev så glad när mormor kom på besök!
Efter vi skjutsat in henne till stan igen så åkte vi till farmor och fasters jobb och hälsade på en snabbis.
Hem igen och hann inte mycket mer än byta blöja så kom morfar, Junie hörde på en gång att det var någon som öppnade dörren och när hon såg vem det var så sparkade hon som tusan i golvet och blev så glad att det kommer ännu en och hälsar på!
Senare ikväll kommer nog Emeli hit med hennes lilla Jäger. Väldigt bra, så slpper jag vara ensam ikväll. Har ingen riktig lust med att vara det nu. Vet nte varför, men känns otroligt jobbigt...

Imorgon ska jag nog ta mig i kragen och hälsa på Malin, kolla in hennes nya lya och surra en MASSA som vi inte hunnit med.

Jag har fått nån upphakning i ryggen och jag känner mig som en gammal, gammal dam som inte kan vrida på nacken. Precis mellan skulderbladen gör det så ont. Vrider eller böjer jag mig så strålar det upp i nacken och ner i svanken... Det blir väl inte precis bättre av att man bär en bebis som inte blir lättare för var dag som går.
Måste nog börja träna nu om jag ska orka den lilla damen.

Nu måste jag nog göra mig nån mat innan det blir försent...

Har inte lagt in några nya bilder från kameran så ni får vänta nån dag till..


Grattis på 79 års dagen Sven! Världens coolaste gubbe! (Ja, man får kalla dig gubbe nu... Hehehe)


December


En ny månad och nu är det bara 4 dagar kvar tills stora storasyster ska klämma fram en liten bebbe. ( om h*n håller beräknad dag...)
Jag längtar så det gör ont i mig!

Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag tänkte gå ut och gå en sväng, men orken fanns bara inte där och fick höra att det var snorhalt ute så lusten försvann lika snabbt.
stället har vi varit inne och julpyntat lite till, slagit in julklappar och pussats och kramats.
Idag har vi även tjatat med "ajaj". Hon tittar upp på en och fortsätter att peta i vägguttag, drar i sladdar och river ner grejer. Då man lyfter henne därifrån så skriker hon i högan sky. Suck och stön vilket humör lilla fröken har!

Vi tänkte ta oss till öppna förskolan som började 1 idag, men Junie somnade halv 12 och vaknade kvart över 1.(!!!)
Kanske blir imorgon istället, ska kolla om Satu också kan följa med då...

Även kväll kommer bli lugn, gubben jobbar till halv 10 och jag ska försöka få Junie i säng i tid.
Det blev inte mycket roligare än så här.
Nu ska jag laga mat så man får nåt i magen och sen slå en pling till stora syster.
Hade
Jag är en person med tusen bollar i luften - men sällan får nånting vettigt gjort! Mitt liv snurrar mest runt min familj, som består av mina två barn Junie, Hedda, min kärlek och pappa till barnen Jimmy och vår jaktlabbe Rock. Vi bor i ett gulligt litet hus en mil från stan, sen 2011. Ett renoverings projekt som vi sakta men säkert håller på med när tiden tillåter.

När jag vill koppla av umgås jag med familj och vänner, tar en tur till svampskogen, går på loppisar där jag brukar fynda gamla grejer och sen måla om och göra nytt, eller varför inte åka till mitt andra hem Birsta... Jag tycker om att fota, kameran eller telefonen är oftast smockfull. Här kan ni läsa om mitt liv som tvåbarnsmamma, mina funderingar och allt som hör därtill! ♥