zzzz


Hon måste bara vara världens sötaste när hon sover! <3

Mamma har precis åkt.
Jimmy har precis gått till jobbet.
Junie sover.
Här sitter jag i ensamheten... En stund till. Emeli kommer snart.. :P

Mamma kom imorse vid 11 tiden. Hon hade med sig pannkaka, så vi åt lunch glodde lite på tv och sen tog vi en tur med vagnen. Skönt väder men det blåste lite för mycket.
Junie har varit lite grinig i några dagar. Vet inte riktigt vad det är, men så länge vi slipper feber och förkylningar så är jag nöjd.
Varje dag tänker jag vilken otrolig tur Junie har, som har både mormor, morfar, farmor och farfar så nära.
Jag är också oerhört tacksamför att hon kommer ha bra kontakt med sina mostrar, morbror och faster. Jag tror det är viktigt för henne.

Näe
Nu ska jag göra lite käk sen ska jag och Emeli till coop och storhandla.
Men först måste jag skriva till:

Käret morfarn.
Pappa, du har alltid varit min idol och du kommer alltid att vara det.
Jag är otroligt lik dig till sättet och det är jag stolt över.
Jag har alltid fått höra från mina syskon att jag är den enda
som orkar och kan ta en disskution med dig.
Kanske för att vi är lika tjurig?
Hur som helst så är du världens bästa pappa
Och Junie har fått en fantastisk morfar!


Om 2 dagar kommer Camilla hem.
Längtar
&
Saknar
!


äta, städa, sova



Andra gången jag fick se henne låg hon så här. På näsan har hon en grej som blåser ut luft.
Det var för att hon ska andas i luftmotstånd för att få bort vattnet i lungorna.

**

Första dagen vi fick klä på henne. Det var helt underbart, nu blev hon
vår dotter! Inte landstinget...

Första badet. Super lycklig! ;)


Har suttit och kollat på bilder och minns tillbaka på den värsta och bästa veckan i mitt liv.
När jag ser på dom här bilderna så kommer jag verkligen ihåg hur otroligt oroliga vi var. Den där konstiga känslan som man hade hela tiden. Varje positiv nyhet var som världens överraskning och man bröt ihop med glädje tårar.
Jag är så lyckligt lottad med en underbar fästman som jag älskar så högt och vår dotter som är frisk, vacker och helt underbar och som är otroligt älskvärd, och älskad av så många redan. Jag har sagt det förrut och jag säger det igen.
Jag har en underbar liten familj!


Klev upp halv 10 idag, trodde jag... Men hade ju glömt att ställa om klockan, så då blev den helt plötsligt väldigt mycket!
Åt frukost, gjorde iordning dotra och sen bar det ivg till Emeli. Vi gick en sväng, inte långt, men det var mycket uppför så vi blev helt slut. Jag tycker det har varit ganska bra väder idag, solen visade sig lite. Men det har iallafall varit varmt och inte blåst så fruktansvärt mycket.
Jimmy kom och hämta mig och vi for till Solum, dit farmor och farfar (Junies) flyttat. Kommer bli så himla bra och jag längtar bara till sommaren!
Nu ska jag städa hela lgh:en. Det blev plötsligt ett måste eftersom mamma/mormor kommer hit imorgon.
Men jag städade toaletten och hallen igår så idag blir det resten. "bara"....

Camilla ringde idag och sa:
Ingela, nu är det bara 4 dagar kvar!!!
Åh, så jag längtar efter dig vännen. Ska bli så skönt att få träffa henne igen och att hon äntligen ska få träffa Junie.

Näe... Ta och sätta igång då.
Hare.

Snöööö


Vi ser det snöar.. igen.
Nu längtar jag efter sommaren mer än någonsin!!
Kallt och j*vligt ute. Usch.
Inatt sov Junie 5 timmar (!!!) mellan måltiderna. Va så otroligt skönt att sova länge mellan gångerna. Va till och med vid medvetandet när jag gav henne mat.
Vid lunchtid for vi till Anna och blev bjuden på lunch. Alltid lika mysigt att vara med henne. Häftigt att man kan hitta tillbaka till sin barndoms kompis igen och fortfarande trivas så bra ihop. En underbar vän!

Ikväll har vi skaffat barnvakt. Vi ska till kompisar på lite party och Junie ska få sova över hos farmor och farfar sin. Vet inte riktigt om jag kommer klara det.. :S Men ska försöka att inte ringa var 3:e minut. Får lite dåligt samvete, hon är ju inte så gammal. Men jag vet ju att farmor är överlycklig över att äntligen få vara barnvakt. :)
Har redan ångest, men jag vill ju inte heller bli en sån här mamma som inte vågar släppa sitt barn ifrån sig.
Svärmor/farmor lugnade mig med att jag FÅR ringa när jag vill och hur mkt jag vill. Så skulle hon nog aldrig sagt... ;)

Igår berättade Jimmy att vi ska på Hornöberget och äta, bada bubbelpool och bara vara på tu man hand. Blev så otroligt glad! Han kan fortfarande överraska en så man blir nykär. <3 Mitt hjärta!

Nu ska det bli matlagning, duschning och sen överlämna min (vår..) dotter i farmors händer. *snyft..*
Ha en trevlig Lördag kväll!



Min lilla familj. :D 
pussar till tusen!

"No känne ja igen hur hjärte slå för i båner å att man bli sum enkelriktat ti skallen."









precis!


Har tagit en lång sovmorgon. Jimmy gick till jobbet vid 8, jag och Junie låg kvar i sängen och sov som två slagna hjältar. Strax efter nio klev vi upp och la oss på soffan istället. Har precis pratat med pappa i telefon, eller jag menar morfar...
Han och gänget tränar som tusan på Janne Vängman teatern förfullt!
Ska bli roligt att se till sommarn.
Malin- Snyggingen i jeans och muskler är med!!! ;) hihihi
Såg fjolårets teater och måste säga att det är super bra för att vara en amatör teater. Dom är så duktiga! ^^

Nu ska jag göra mig iordning, ska till IKEA med Malin (igen). Först ska jag ringa på en annons. Måste skaffa mig en mobil till Junie. Spelmobil alltså... Den ska vi få av gammel mommen å moffa. Tack!

Så:
- Äta frukost
- Bada trollet
- Ta ner barnvagnen för alla trappor... :S
- Och IVÄÄÄG!!!

See ya!

iiiiskallt!


Idag har jag och Jimmy varit på jobbet och hälsat på. Eller... Jimmy gjorde nåt "fys" test, så nu är han i hård träning och får inte äta kolhydrater och bla bla bla. Det roliga är att nu kommer vi verkligen äta nyttigt. Idag gjorde han tillexempel en jätte god lax, den påminnde faktiskt jätte mkt om mammas lax och då är den bra!
Ja efter besöket på jobbet så gick jag en stund på stan med Malin och Maria. Köpte lite underkläder till mig själv och kläder till Junie. Det finns faktiskt mer pojkkläder i olika färger än till tjejer. Det är vit eller rosa mesta dels...
Nu är Jimmy ute på promenad med Henke och jag sitter här och myser med gumsan. Måste gå på affären och köpa mer tillägg, men drar mej för att gå ut i kylan...
Trött och äcklig, en dusch ska bli skönt. Sen ska jag gå å lägga mig, i tid för en gång skull...


Junie
Älskade lilla hjärta
Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar dig.
Du är den finaste lilla människa som finns!
Att vi har tillverka en sån söt liten varelse kan jag bara inte förstå.
Ditt veckra leende värmer i hela kroppen!
Du är underbar och helt unik.
Mammas och pappas hjärtegull, Vi finns alltid för dig. Alltid

2009 02 14 <3

Solsken!


Tog en lång sovmorgon imorse. Junie har legat i sin säng för första gången inatt. Jag är så avundsjuk på hennes flanell lakan... Så mysigt! <3
Iallafall så gick det hur bra som helst. Hon sov som vanligt mellan måltiderna. Nu äter hon inte lika ofta på nätterna så man får sova lite längre mellan gångerna, det märker man av på dagen faktiskt.
Idag har vi varit i Solum, dit svärföräldrarna ska flytta. Vi fikade i solskenet och hade mysigt. Jag promenerade hem med vagnen. Blåste lite småkallt faktiskt.
Nu är vi nyätna allihop och ska åka till svärmors jobb och visa upp vår skatt! ^^
Först ska jag pussa lite på hon. Hon ligger ju så sött här och sover!

4- generationer



mormor Carina, gammel mormor Siv som håller Junie och mamma Ingela! :)

***


Vaknade imorse av att Linda ringde och frågade om vi skulle med på "kyrkis". Upp och hoppa och sedan vagnade vi iväg med dom små barnen. Sist jag såg Elias var han lika gammal som Junie, nu kan han gå!
Det var mysigt att vara där, men alla barnen va så stora och alla mammor var mkt äldre. Men det var ändå trevligt att få träffa lite annat folk och surra med andra mammor. På vägen hem var det oväder och ändå stod vi och surrade länge ute i länge och väl i stormen. Hon är så otroligt lik sin mamma, snäll som få!
När vi kommit hem slängde jag mig i soffan med Junie på armen och båda somnade. Jag vaknade igen av att mamma ringde och sa att dom var påväg. Har precis vinkat av dom och tänker slänga mig på soffan igen. Tror det är vädret som gör att man blir så hiiiimla trött.

Näe, soffan kallar!

Pappa sover sött medans hon ligger och fillurar.. ^^

Morfarn


Sicken dag.
Åkte till Viksjö och träffade Elin som kommit hem. Fika, sen en tur runt nyhemmanet med barnvagnen. Va så otroligt mysigt att gå och surra, prata gamla minnen och berätta om våra "nya" liv. Lycka till i framtiden!
Åkte sedan till mamma och pappa och hälsade på. Mamma jobbade till halv tio såå hon va dock inte hemma. Men då fick morfar chansen att rå om henne heela kvällen. Jag blev bjuden på middag och sedan slocknade jag i soffan i nån timme. Morfar satt med Junie och gullade medans jag låg bredvid och snarkade. Det va såå väl behövligt att få sig en tupplur! Tack pappa! <3
På vägen hem kom jag att tänka på när jag var liten och var hos farmor och farfar. Jag älskade att krypa upp mellan dom på morgonen och höra farfars historier från när han var liten och när pappa var liten. Jag längtar tills Junie blir i den åldern då hon förstår och kan krypa upp mellan hennes mormor och morfar och höra morfars bus historier från när han var liten, och det är en hel del.
Jag saknar min farfar. Han var den mysigaste personen som någonsin vandrat på denna jord.

Nu sitter jag hemma och väntar på min älskling som jobbar. Har knappt träffat honom idag så jag längtas faktiskt.

En släng kyss till alla mina vänner och min kära familj! <3
Morfar och Skruttan!

wie!


Farmor Britt- Marie kom förbi imorse med go fika. Vi tog en tur till staden där dom släppte av mig på coop och jimmy, farmor och Junie fortsatte till Fresks. Jag inhandlade blommor och kollade gardiner. Inget som föll mig i smaken. köpte 3 nya blommor. Vi får väl se hur länge dom lever! Jimmy köpte nå lack och grejer till luft geväret som han ska måla om. Kommer bli snyggt tror jag..
Vi stannade även på jeansboa där jag hittade gardiner! Jippie! Sist vi va där blev jag så besviken. De tyg jag ville ha va väldigt dyrt, vi räknade ut att det skulle bli 630 spänn och då är gardinerna osydda...
Idag hittade jag färdigsydda gardiner för 250!! Köpte även grått spetstyg som jag ska sätta bredvid, men dom är osydda så ska fixa de nån dag framöver... Är super nöjd, känns så skönt att jag hittat nåt jag vill ha :) Rummet blev så ljust och bra! tihi
Vi köpte även en ny matta till vardagsrummet. En -jag-drar-inte-åt-mig-damm- matta. Jätte skönt att slippa slita med dammsugarn för att få den ren.
Ikväll va vi hos Fia och Edberg och fikade. fick nybakt kladdkaka. Mmmm! ^^*
Surra och tiden flög iväg som vanligt när man har trevligt. Nästa gång blir det en heldag!!
Imorgon blir det birsta med Malin. Äntligen!
Har inte varit där på en månad, de är länge för att vara mig.
Ska kolla om jag hittar nå fina krukor och ska köpa ett stort dvd ställ (som en bokhylla, fast smalare...), som jag ska ha i badrummet och fylla med mina hårgrejer, smink och alla andra flaskor och grejer som man har liggandes överallt. Har fått den idéen av Jossan. Tycker verkligen det var jätte smart när man har en liten toa.
Är på så bra humör nu så ska störa älsklingen i hans pysslande mysas lite! <33
Snart läggdags.
Natti natti!

Se så ljusa och fina! :)

<3


Älskling, jag vet att du vet...
Men jag älskar dig över allt annat!
Vi har världens finaste barn. <3

Yeah...


Tack Malin för den otrooooligt snygga designen! <3



Junie och Jimmy ligger kvar i sängen och sover sött. Jag sitter framför tv:n, pinar i mig ett glas alvedon brus. Det är verkligen äckligt!
Halsont, feber och snuvig. Trodde jag skulle klara mig, men här sitter jag nu och tycker JÄTTE synd om mig själv. Idag ska vi till svall med Junie och göra hörselkontrollen. Vi tänkte slå 2 flugor i en smäll och hälsa på avdelningen vi låg på. Men nu får vi hoppa över det så inte alla små fågelungar där blir sjuka...
Åh, typiskt... Jag hade verkligen längtat efter att få träffa dom och visa hur stooor Junie har blivit.
Får se om jag följer med ner överhuvudtaget... suck...

Idag ska jag alltså bara lata mig och bli frisk fort fort! Förhoppningsvis så slipper gumsan bli sjuk. Håller tummarna.

Godisfrossa!


Måste bara säga en sak... Min dotter har världens mest omsorgsfulla pappa.
Rätt sött!

Idag har vi varit hos syrsan och ätit middag. Vi var hela tio stycken, så tur dom har stort (super snyggt - jag är så avundsjuk-) kök. God mat och mycket surr. Junie vandrade från famn till famn, som vanligt. Nu när jag inte ammar så fick jag henne inte ens när hon skulle äta... ^^
Ja förrästen angående det, Jag har som sagt bestämt mig för att sluta amma. Jag pumpar och ger i flaska istället, självklart inte lika mysigt, men absolut värt det. Hon äter mycket, mycket mer! bajset är rätt färg och hon sover längre. Så konstigt nog tycker jag inte att det jobbigt att inte få amma. Snarare skönt. Jag vet att hon är nöjd och mina bröstvårtor börjar få tillbaka känseln.. hehe
Från och med igår så slutade jag att amma. Inatt åt hon mjölken jag pumpat ut och sedan fick jag minsann kliva upp 2 ggr (!!) och göra ersättning. Lill grisen äter! :D
Meen nu ska jag inte ta ut glädjen i förskott... På fredag ska hon vägas igen och då får vi väl se om det hänt nå förändringar.

Nu är klockan tillräckligt för lite sömn. Sängen, here I come!!
NATTI

suck och stön...


Har varit på BVC igen och vägt Junie. Hon har gått upp på tok för lite, så nu blir det bröstmjölk + mjölkersättning. Äter hon inte så får jag TVINGA henne. Är det konstigt att jag bryter ihop?
BVC ville inte berätta hur mkt hon egentligen ska ha gått upp, för att jag inte ska bli nedstämd... Vad blev jag nu då?
Vill bara ge upp allt och gräva ner mig. Orkar inte med några motgångar, det räckte med att gå på nålar en vecka på sjukhuset. Vad händer med min lilla flicka?
Jag tror fortfarande att det är nånting som är fel. En magkänsla jag har bara...
- Hon bajsar "grönt" ibland. (beror tydligen på för lite mat)
- Kräks mycket (egentligen inte ovanligt för små barn)
- Äter varannan, tredje timme.
- Hon mår bra!

Vad är felet? Hon äter för lite men bajsar och kräks mycket. Det stämmer inte...

Jag antar att dom är experter och att jag inte ska oroa mig. Dom vet vad dom gör...
Det är svårt att inte tycka att det är ens eget fel, men tack vare min älskade fästman så börjar jag inse att jag faktiskt inte ha så mycket med saken att göra. Jag kan ju faktiskt inte äta åt henne.. tyvärr.

Imorse efter Junie ätit badade Jimmy henne och sedan gick dom till affären och handlade. Jag låg kvar i sängen och verkligen njöt av att bara ligga alldeles själv och dra mig.
Det lilla gjorde så jag har fyllt på med energi och NU ska jag ta tag i lgh:en och riktigt storstäda den! från golv till tak.
Det dröjer väl en timme till innan någon är hungrig... :)

Tack för alla kommentarer!
see ya!

hum hum...


IDag har jag egentligen inte hunnit gjort nånting av det jag ville ha gjort. Toan står fortfarande ostädad och köksgolvet är fortfarande oskurat. Junies scrapbook har jag fortfarande inte börjat på...
MEN idag har jag hunnit varit på staden med Anna en låång stund. Vi har kollat affärer och tagit en fika på nya kafét i prismahuset. Väldigt mysigt! Jag har också hunnit varit på coop och handlat, och glömde INTE listan! Det är ett under :P
Imorse va vi på vårdcentralen med pappa J. Sjukling :/
Ja det är väl allt jag gjort idag...
Imorgon ska jag ut på en långprommis med Emeli. Roligare att gå med någon har jag kommit framtill, särskilt här i ä-bro.. Känner ju inte till så många ställen att gå här.
Ska även till BVC imorgon och kolla om Junie har gått upp så mkt som hon ska. Jag tvivlar starkt på det faktiskt... Ibörjan var jag så emot mjölkersättning, men nu känner jag att det skulle vara skönt att slippa amma varannan timme. Brösten värker!!
Katrin på BVC tyckte att jag skulle försöka få henne att äta varannan timme, båda brösten. Det är ju omöjligt att tvinga henne! Hon blir faktiskt sur och arg på mig när jag tvingar in bröstet i mun på henne.. :S
och ärligt talat så försvann det mysiga med amningen när det blev så.. :/
Så mjölkersättning, du är välkommen!



Idag ringde det en försäljare hit, han ville ställa  frågor om strumpor. Så här löd samtalet efter han presenterat sig:
- Är det kavaliten eller priset som avgör när du ska köpa strumpor?
- Båda...
- Vilken färg föredrar du mest?
- Eeeh... det brukar faktiskt inte spela någon roll.
- Okej, du är speciellt utvald att få testa våra strumpor i högsta kvalite helt gratis! Du får 2 par strumpor och endast betala 36 kronor för att då får dom direkt i brevlådan!
- Näe tack, ska jag betala för det så får det vara.
- Men det är ju bara 36 kronor, det är ju nästan gratis för 2 par!
- Ja.. men näe..
- Men Ingela du binder ju inte upp dig. ( med något irriterad röst)
- Men jag vill inte betala! Tack hej..

Aaah! Blir irriterad när dom inte lyssnar. Jag köper mina strumpor på Selångers marknaden! Så de så!
+ Att jag då får gå på marknad och göra av med pengar på massa annat. Mkt bättre!

Näe, sängen ropar och snart en hungrig bebis med...
Natti natti mitt herrskap!

Älskling, du är söt fast du är sjuk... ;) Love you!

Mormor mys!




Idag har vi varit hos mormor och morfar heeeela dagen, ja morbror med för den delen...
Jag och mamma tog en tur till min mormor. Måste medge att det va väldigt jobbigt att dra vagnen i snön, det gick bra så länge det bara va is, men 5 cm snö och det gick trögt som 17.
Junie sov som en stock när vi kom fram så hon fick ligga kvar i vagnen medan vi var inne och fikade. Under hela den tiden låg hon ute och sov. Frisk luft får dom små liven att somna djupt måste jag säga...
På vägen hem sov hon lika hårt. Det märks att hon tycker om att sova i vagnen, särskilt när det rör sig :)
Blev bjuden på köttbiffar och potatis! Mmmmmmm!!! Finns ingen som gör så goda biffar som mamma. Så är det bara.

Pappsen är sjuk (Junies pappa alltså..) så han har legat hemma hela dagen. Feber och kanske magsjuka, vi vet faktiskt inte vad det var, men jag och Junie verkar ha klarat oss.
Imorgon blir det en lång promenad och sedan ren städning av hela lgh:en.
Borde gå igenom alla lådor med bebis kläder med. Men får se vad orken säger.. :)

Nu ligger hon här bredvid mig alldeles klarvaken. Måste ta vara på den korta stunden, såååå natti natti!
see yaa

Gardiner!


Nu ska vi gå till Jeansboa och kolla efter nya gardiner till vardagsrummet. Jag vet precis hur jag vill att dom ska se ut. Så dom finns nog inte...
Vi ska prommenera dit, ska bli skönt att röra på benen längre än från köket till vardagsrummet...
Skruttan är nyäten så nu väntar vi bara på att pappsen ska bli klar i duschen. :)
Ikv blir det en lugn kväll tror jag. Inget bestämt än, så kanske en filmkväll med lite mys ^^
See ya!

BVC...


...  Har varit här idag på hembesök. Vi klev upp 9 och storstädade för att göra ett så gott intryck som möjligt. :)
Junie vägdes och hon har gått upp 125 gram. Det var tydligen under "bra" linjen... Så hon måste äta mer! Huuur ska det gå? Hon äter ju hela tiden. Men vi får försöka, vilket innebär att jag måste väcka henne när hon somnar vid amningen. Stackars skruttan får inte sova ifred...
Allting annat verkade bra iallafall och hon ska ju få gå på extra koller ett halvår framöver för säkerhets skull. Det känns bra.

Senare under  dagen kom Malin och Tomas förbi med en liten välkomst present till Junie. Ett JÄTTE fint halsband.
Hjärtebarn
14/2
var det graverat på den. Speciellt eller vad?!
Den ska mamma bära tills hon kan ha det själv :D hihiii

Nu ligger skruttan här klarvaken... Så ska ta tillvara på den korta tiden och gulla lite.
see ya!

***


Tänka sig att för 2 veckor sedan låg vi på sjukhuset och Junie var full i slangar och sladdar, vi gick runt i korridorerna och försökte skingra tankarna. Vi visste ingenting, var vår dotter sjuk? Isåfall hur sjuk?..
Nu 2 veckor senare, ligger hon i soffan med faster och myser. Hon är frisk som en nötkärna och ser så nöjd ut!
Lill skruttan har blivit 2 veckor. Gud så fort tiden går! ^^

Igår va mamma, pappa och brorsan här på middag. Sissy blev sjuk så dom fick stanna hemma. Tråkigt, hade ju längtat så efter den här, men när dom är friska och krya så ska vi ta en till familjekväll! :)
Iallafall så bjöd mamma på go mat och det var så himla mysigt. Junie njöt nog av att bli så ompysslad. ^^ Om inte, så njöt mormor och morfar av att pyssla om henne iaf.. ;)

Näe, nu ska jag springa på affären och köpa godis! gott^^
See ya

Morfar och Skruttan!

Morfar å Junie! :)


Mormor och Junie! :)
Jag är en person med tusen bollar i luften - men sällan får nånting vettigt gjort! Mitt liv snurrar mest runt min familj, som består av mina två barn Junie, Hedda, min kärlek och pappa till barnen Jimmy och vår jaktlabbe Rock. Vi bor i ett gulligt litet hus en mil från stan, sen 2011. Ett renoverings projekt som vi sakta men säkert håller på med när tiden tillåter.

När jag vill koppla av umgås jag med familj och vänner, tar en tur till svampskogen, går på loppisar där jag brukar fynda gamla grejer och sen måla om och göra nytt, eller varför inte åka till mitt andra hem Birsta... Jag tycker om att fota, kameran eller telefonen är oftast smockfull. Här kan ni läsa om mitt liv som tvåbarnsmamma, mina funderingar och allt som hör därtill! ♥